Kun Katjan kanssa lähdimme perustamaan yhteistä yritystä viisi vuotta sitten, unelmana oli toimistokulttuurin muokkaaminen avoimemmaksi, myynnillisemmäksi ja yhteisöllisemmäksi, työhyvinvointi huomioiden. Nyt ollaankin päästy näkemään koko toimistokulttuuriin valtavan nopea muutos muutamassa vuodessa. Miten teknologia ja etätyö ovat muuttaneet tapoja työskennellä ja miten inhimillisten kohtaamisten sekä arvojen tärkeys vaan korostuu osana tätä muutosta.

Muutaman vuoden aikana olemme oppineet paljon muutoksesta ja siihen sopeutumisesta. Nähneet miten liikevaihdosta voi hävitä satoja tuhansia hetkessä, kun etätyömääräykset pyörähtävät käyntiin, miten tuskallista on miettiä lomautuksia, miten paljon voi kantaa sydämessä huolta kanssayrittäjien tuskasta ja miten samalla löytää innovatiivisia keinoja sopeutua. Olemme myös nähneet sen, miten nopea muutoskyky arvot ja terveysturvallisuus edellä pystytään säilyttämään asiakkuudet ja heidän luottamus ja uudenlainen luova ajattelu tuovat myös uusia hienoja avauksia. Miten johtaminen on muuttanut muotoaan näiden vuosien aikana välillä sparraavasta, välillä tiukkoihin ohjeistuksia kylvävään johtamiseen ja miten taas palata takaisin sparraavaan johtamiseen.

Matkan aikana Innovation Home:n konsepti on kehittynyt valtavasti. Meillä on ollut suuri kunnia työllistää mielettömiä talentteja, päästää irti myös hienoja osaajia uusille urapoluille, kasvaa ja kansainvälistyä ja saada kokea miten valtavan hienosti taustajoukot tukevat, kun sitä tarvitaan. Miten Mika Sulin on luotsannut hallitustamme eteenpäin ammattitaidolla, Ilkka Kaikuvuo ollut aina käytettävissä ja uudet pääomistajat Kovanen Capitalin Eeva ja Hanna ovat todellakin antaneet enemmän kuin uskalsimme toivoa. Miten kiitollisia olemme niistä uusista asiakkaista ja yhteistyökumppaneista, keneen on ollut kunnia tutustua tämän tekemisen kautta.

Näiden erikoisien vuosien jälkeen olemme edelleen kannattava kasvuyritys ja olen siitä pohjattoman ylpeitä! Nyt katseet kohti tulevaa ja uudenlaista etätyöarkea. Meillä on valtava intohimo viedä suomalaista osaamista maailmalle ja kehittää edelleen parempia toimistopalveluita.

Yst. Petra Erätuli-Kola

#olekuinkotonasi #innovationhome

Share


Uutiset